HTML

Szovjet Wellness

Kettlebell edzések a Mester utcában (Fáy András Szakközépiskola, Mester u. 60-62.) Tóth Ervin RKC II, valamint Pallagi Kata RKC I és Csibi András RKC I instruktorok vezetésével. Erőt a népnek!

Friss topikok

  • karex: Egy jó 21. századi cybergyereknek mindenhol van ekkáuntja. :) Andris, kettölbel blog FTW! És mily... (2010.10.08. 13:10) Hasazás

Linkblog

I. Mester RKC Kettlebell verseny eredmények

2011.06.05. 21:53 andras.csibi

Pénteken mindenki kőkemény volt, itt van, hogy mennyire:

 

 

Külön respekt illeti Ádám Isut, aki egyedül mérlegelt 80 kiló fölött (81,5 kg), így a 20 kilós kettlebellel érhette el ezt a remek eredményt. Ki tudja, mi lett volna, ha nem eszik meg ebédre egy 2 kilós steaket:)

A Mester RKC gym szakmai vezetője, Tóth Ervin RKC II nem bírta tétlenül nézni az vidáman snatchelő fiatalokat, ezért az utolsó körben kivágott 266 ismétlést egy 24 kilós bellel. Nem tudom, hogy mennyi a világrekord ebben a versenyszámban, de crossfit fórumokon 250 körüli számokat rebesgetnek:) Iron man? More... Ervinátor!

Gratulálunk az összes résztvevőnek, főleg azoknak, akik nyertek is:) Köszönjük a részvételt mindenkinek, valamint köszönjük magunknak, Németh Ritának, Tóth Ervinnek, Lajkó Daninak, és Csibi Andrásnak a szervezést, és a számolást. Szerintem legalább olyan kiválóan számoltunk, ahogyan ti snatcheltetek:)

Végezetül egy kis info a számításról, helyezések eldöntéséről, pontozásról. Sokat gondolkoztunk, hogy hogyan lehet okosan összesíteni a két versenyszám pontjait. Összeadni nyilván nem jó ötlet, mert akkor a nehezebb versenyszámban elért eredmény kevesebbet érne. Az egyes versenyszámokban elért ismétlésszámokat be kell súlyozni valamilyen tapasztalati állandóval, vagyis a kérdés az, hogy vajon egy lökés hány szakítást ér? Ezt a számot a verseny előtt nem ismertük, ezért úgy döntöttünk, hogy az abszolút ismétlésszám nem lesz releváns, csak az egyes számokban elért helyezések alapján pontozunk.

Most viszont, a verseny után a hatalmas empirikus tudásbázis birtokában kijelenthetjük: egy lökés két szakítással ér fel! Az eredmények átlagából (szakítás: átlag 202 ism., lökés: átlag 102 ism.) ez tisztán kiderül, csak hát ilyen komplex számítást képtelenség lett volna elvárni a szervezőktől közvetlenül a verseny után:) Mindenesetre ezek alapján érdekességből kiszámoltam egy összesített pontszámot a szakítás + 2 * lökés tudományos formula alapján. Érdekes látni, hogy hogy alakult volna a verseny egy másik pontozással.

A legnagyobb különbség Tóth Attila és Alvégi Lóci helyezése között lett volna. Lóci csak egy ismétléssel maradt el az előtte lévőtől szakításban, és kettővel lökésben, ami miatt teljes helyezéseket esett vissza. Az ismétlésalapú pontozásban ez a hatás nem érvényesült, hiszen a finomabb beosztás miatt arányaiban kevesebb ponttal maradt el az élbolytól. Úgy tűnik, hogy ez a pontozás a kisebb kvantálási zajnak köszönhetően pontosabb eredményt ad, ezért a következő versenyen már ezt a módszert fogjuk alkalmazni.

Whaaaat? Következő verseny? Alapvető! Készüljetek, ősszel ismét legyőzzük magunkat:)

UPDATE: Ervin kepei a dijkiosztorol: Lencsi, Isu, Gergo

UPDATE 2: Ervin 266 pontos SSST tesztje videón:

A jelenlegi SSST rekordok valahogy így néznek ki: http://www.fitnessyoucanuse.com/SSST.html A lista alapján Ervin az ötödik. Elképesztő.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szovjetwellness.blog.hu/api/trackback/id/tr462960244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.